Dina világa

Tejkaramelles-mogyorós nápolyi / Dulce de leche nut wafer

Hehhe, figyelitek? Haladok a korral. Rájöttem, hogy ha angolul is oda vagyon biggyesztve a becses neve a nassolnivalónak, akkor többen ugranak rá. Hát ez mekkora! 😀 A 4 vezér bejegyzés mindegyike angol szavakkal indít. Hát, ha ez kell! 🙂

Szombaton újabb adag tejkaramellt főztem, mert ugye megdumáltuk, hogy a következő adag palacsintát azzal öntöm nyakon. Nem jött össze, mert most több időt vett el a főzés, és mire elkészült, már rég elfogyott a palacsinta. Na oké, de akkor is szeretnék belőle valamit, ha már itt van, nem hagyom veszni! 
A nagy orcakönyv egyik csoportjában tett fel Szepy egy Pischinger sütemény fotót, amiről ihletet kaptam. Legyen csokis helyett karamellás, de ugyanúgy mogyorós! De jó döntés volt, anyám!
Ami kell:
1/2 csomag ostyalap (3 lap, azaz mindegyiket félbetörtem, így lett 6 négyzet. 4 lapot így használtam, 2-t meg felcsíkoztam kipótolva a foghíjakat a tál szélén.)
2 dl habtejszín (állati)
10 dkg pörkölt sós mogyoró
Türelem (dupla adag)
Szóval a már elkészült, sűrű, ragacsos, nyúlós dulce de leche adagra ráöntjük a tejszínt, elkeverjük, és kicsit tovább forraljuk. Így lágyabb, omlósabb, kevésbé nyúlós karamellt kapunk, tulajdonképpen félúton a tej- és a vajkaramell között. Mikor kavaráskor már előbukkan a lábas alja, akkor félrehúzzuk, és néha átkeverve kézmelegre hűtjük. 20*20-as  tálba rétegezzük az ostyával úgy, hogy közbe is szórunk durvára tört mogyorót, és a tetejét is gazdagon megszórjuk. Irány a hűtő pár órára. (Alig találtam rajta szűz területet, lányom 10 percenként járt rá, és dugta az ujját a felszíni rétegbe, hogy megkötött-e már… -.-)
Megéri várni. Ez valami brutálisan finom! Az ostya roppanós marad, nem ázik el, a tejkaramell az az ami, a  sós mogyoró az állagával és ízével csak kihangsúlyozza az egészet. Á, kész vagyok! 😀

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Irma! Én egy picit azért visszahűtöttem, de nem tettem hűtőbe, hanem csak hagytam magában kihűlni. Igaz, hogy minél hűvösebb, annál kevésbé áztatja el az ostyát, viszont teljesen kihűlve elég nehéz eloszlatni. Azért sok sikert! 😀

  2. Irma says:

    szia Dina, nekem most keszult el egy adag tejkaramellem. ha most, amig meleg, hozzaadom a tejszint es es osszeforralas utan hutom ki, akkor is jo allagu lesz a vegredmeny, vagy a tejkaramellt kulon le kell huteni es csak utana lehet dolgozni vele? valaszodat elote is koszonom! es gratulalok a blogodhoz, szuper 🙂

  3. Dina says:

    Hú, csajok, az volt, egy nagyon jó döntés! :)) Muszáj ismételni. 😀

  4. Juj, tartalékolod a pocidat 24-re? 😉 Ne emészd magad, gyönyörű, ifjú, csinos nő vagy! Ennyi kényeztetés belefér! 🙂

  5. Jaj nekem! Karamell? Mogyoró? Nápolyi? És mindez együtt? Elvesztem…

  6. Millye says:

    Nagyon jó döntés volt hogy csokis helyett karamellás lett hmmmmm 🙂

  7. marisz57 says:

    Imádom a karamellás dolgokat, ez “piszok” finom lehet!

  8. teller-cake says:

    Kellett nekem ide benézni??!! Most muszáj leszek valamit nassolni ebéd után és közben arra gondolok, hogy ebből a csodából kell nekem egy szelet, de azonnal!!! :)))

  9. Én is kész vagyok, annyira jól néz ki:)))

  10. tejszínhab says:

    Ú, de durva! És én nem az angol miatt mondom, hanem a karamell, a mogyi és a tejszín váltja ezt ki nálam 🙂

  11. Hankka says:

    Nagggggyon jó, és minden nyelven ugyanolyan finom! 🙂

  12. PiciJuci says:

    ha ez annyira finom mint ahogy itt ecsetelted, akkor neki sem kezdek……….hihi. Édességelvonási tüneteim vannak…..és egy szeletnél nem állnék meg tutira


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!