Dina világa

Pisztáciamarcipán házilag

Nem volt egyszerű. A Mozart minitortához kellett most, bár már egy ideje szemeztem vele. Szerettem volna, ha kizárólag pisztáciából készül, de rá kellett jönnöm, hogy túl olajos, eléggé nehéz kizárólag ebből marcipánt gyúrni. Hogy kezelhető, nyújtható legyen, dolgoztam hozzá mandulamarcipánt is. Nem akartam bolti marcipánt semmiképp, szerettem volna minden folyamatnak részese lenni, így hát vettem… Tovább »

Mozart minitorta

Mozart torta Már nagyon régen szerettem volna kipróbálni az édességek egyik legjobbját tortaként. Mivel igen erőteljes ízvilág, inkább csak kisebb tortácskákban próbálkoztam meg vele. Először is alapos előtanulmányt végeztem, átolvastam a Mozart golyó történetét, a sokféle elkészítést. Aztán a mogyorónugát következett, hogy képben legyek a pontos arányokkal kapcsolatban. Mivel osztrák hagyományos édesség, csakis erőteljesen csokoládés,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!