Szilveszterre a sós malackák mellé kellett valami édes, meg valami mákos, ha már a lencsefőzeléket elbarmoltam (lányomnak ízlett, azt hiszem ő volt az egyetlen).
Párom a linzerkarikára voksolt, lányom valami citromkrémeset kért, ha már készült egy raklapnyi. Innen hát az ötlet. Kis füzetkémben van egy mákos kifli nevezetű harapnivaló, azt alakítottam át.
A linzerhez
17 dkg liszt
7 dkg darált mák
8,5 dkg porcukor
1 nagy csipet sütőpor
14 dkg teavaj
2 tojás sárgája
1/2 adag lemon curd
A szárazanyagokat összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, a tojással gyors kezekkel összegyúrjuk, fóliába téve hűtőben 2 órát pihentetjük.
Közben lemon curd-öt főzünk, hacsak nincs a hűtőben egy adag épp véletlenül. :))
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, minden másodikból egy 2,5-3 cm-es karikát kiszaggatunk. Előmelegített 180°C-os sütőben sütőpapíron pár perc alatt megsütjük, míg épp halványbarna lesz az alja, a teteje még picit puha. Kivéve a saját hőjétől megszilárdul.
Kihűlve a citromkrémmel töltjük, aztán pedig elkapkodjuk a tálcáról, amivel a bulizó lánysereg közé vittük. 😀
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! 🙂
Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!
Mint kis ékszerek, nagyon jól mutatnak! 🙂
mennyei 🙂
Nagyon fincsit alkottál! Biztos elégedett volt a család! 🙂
Azzal a napsárga töltelékkel körbevett piciny mákszemek…. imádom! 😉
Nyammmm, lemon curd 🙂