Dina világa

Mogyoró drazsé(?) vagyis inkább csokis fahéjas mogyoró rágcsa házilag

Hogy milyen egyszerű ilyen kavicsokat gyártani? Hihetetlen, de igaz. Már van tapasztalatom a technikával, nem is olyan régen “kutyatáp” néven elnevezve a bolondos kitalálója által, felbukkant ITT:

Máris sorolom:

10 dkg sótlan pörkölt mogyoró
5 dkg étcsoki
5 dkg porcukor
1/2 kiskanál fahéj

A csokit mikróban, vagy gőz felett megolvasztjuk, ráöntjük a kis tálkába tett mogyoróra, addig kevergetjük, míg minden szemet bevon, majd ráborítjuk a fahéjas porcukrot, és addig rázogatjuk, míg be nem vonja a szemeket. Tálcára terítjük, hűtőbe is tehetjük, vagy csak simán hagyjuk megdermedni a csokit, majd kiszemezgetjük a finomágot. A maradék fahéjas (és apró csokigömböcskés) porcukor kitűnő sütemények tetejére, bele, vagy forrócsokihoz is. 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. tejszínhab says:

    Nagyon ötletes a tálalás, ha nem olvasom, mi ez, tuti kavicsoknak nézem 🙂 És ez bók 🙂

  2. PiciJuci says:

    ez haláli ötletes…………..nyamika


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!