Dina világa

Raffaello ízű sün torta

  Kedves barátnőm kérésére álltam neki sünit gyártani. Azt kérte, hogy cuki legyen, hát én mindent megtettem, azt hiszem. 😀 Raffaello az ízvilág, a már megszokott módon ostyalapokkal, tört, pirított mandulával, vajjal lazított tejporos, kókuszos főzött krémmel. Félgömböt készítettem, a fejét pedig puncsmasszából formáztam, mielőtt burkoltam volna. A hátára egyenként kidolgozott tüskéket terveztem volna, ám… Tovább »

Arany Mennyország – Bendegúz kitalálmánya

Feldíszítve Egyik nap 7 éves fiam így szólt: felfedeztem egy új sütit, kérlek csináld meg! Rendben, megcsináljuk együtt, mondd, mit találtál ki! Hát olyat, hogy ilyen muffinformába teszel tésztagolyókat, arra szórsz diót, meg teszel rá vaníliakrémet, meg megint tésztagolyókat, megint diót, krémet, és megsütöd. Mit szólsz? Azt szólom, hogy remek ötlet, mindjárt kitaláljuk, hogyan legyen,… Tovább »

Pisztáciamarcipán házilag

Nem volt egyszerű. A Mozart minitortához kellett most, bár már egy ideje szemeztem vele. Szerettem volna, ha kizárólag pisztáciából készül, de rá kellett jönnöm, hogy túl olajos, eléggé nehéz kizárólag ebből marcipánt gyúrni. Hogy kezelhető, nyújtható legyen, dolgoztam hozzá mandulamarcipánt is. Nem akartam bolti marcipánt semmiképp, szerettem volna minden folyamatnak részese lenni, így hát vettem… Tovább »

Mozart minitorta

Mozart torta Már nagyon régen szerettem volna kipróbálni az édességek egyik legjobbját tortaként. Mivel igen erőteljes ízvilág, inkább csak kisebb tortácskákban próbálkoztam meg vele. Először is alapos előtanulmányt végeztem, átolvastam a Mozart golyó történetét, a sokféle elkészítést. Aztán a mogyorónugát következett, hogy képben legyek a pontos arányokkal kapcsolatban. Mivel osztrák hagyományos édesség, csakis erőteljesen csokoládés,… Tovább »

Berry curd, Blood Orange curd, Lemon curd

  Kicsit játszottam a curdben rejlő lehetőségekkel. Végül is a technika adott, miért ne lehetne más gyümölcsből is elkészíteni? (vagy akár más ízesítővel? hm?) A fagyómban volt sok szeder, és más piros bogyós, gondoltam kipróbálom, milyen lesz velük. Érdekes, kellemesen selymes, épp csak picit fanyar, egyáltalán nem hasonlít citromos “ütős” testvérére, ő inkább a simogatva… Tovább »

Csokiszalámi SAD 22. forduló

Csokoládészalámi A gasztroblogger találkozóra vittem ezt a finomságot, és azért épp ezt, mert Eszter kiírta a SAD (Süss!Alkoss!Díszíts!) 22. fordulóját, tehát kellett valami álarcos finomság. Nálunk nagy kedvenc, bár most lányom lázad, mert tettem bele mazsolát is. 🙂 Olyan kis lökött, külön jó benne néhol egy kis édes gyümölcsíz. Valamint, bár régi recept, most sikerült… Tovább »

Mogyorónugát házilag

Mogyorónugát Már olyan sokszor szerettem volna tudni, milyen is a mogyorónugát igazán. Persze, sokszor pörgettem már mogyoróvajat aprítógépben, és abból sokszor próbáltunk eljutni a nutellához, ami többé-kevésbé sikerült is, de voltak mellékvágányok. Az egyik alkalommal a csokit simán felvette, összeolvadt vele az aprítóban, ám amikor édesíteni szerettük volna, összeállt gyúrható labdává. Baromi távol voltunk a… Tovább »

Krémsajtos citromkrémes brownie / Brownie with lemon curd and mascarpone

citromos brownie Egyszerűen imádom a párost. Mascarpone és lemon curd együtt, valami felsőbb hatalom édes agyszüleménye lehet, kellemesen lágy, friss, üde, és hihetetlen ízélménnyel párosul, ha csokoládé is társul hozzájuk. Jin-jang hatás, kiegészítik egymást, sőt, kiemelik a legjobbat, ha még lehet fokozni. Bár lehetne sokkal csinosabb is, izgultam is rendesen, mi lesz belőle, mondjuk úgy… Tovább »

Kalocsai torta

Orosz krémtorta Hű, ez kalandos volt. 🙂 Mindjárt mesélem is. Egy általános iskolai osztálytársam keresett meg, aki most Görögországban él, hogy nagyija szülinapjára meglepetést szervezzen. Minden átbeszéltünk, milyen torta, hogyan, meg virág is kell, rózsa, kosárban, szóval leszerveztünk és átbeszéltünk mindent. Majdnem.  Kezdem az elején. Megdumáltuk, hogy orosz krémtorta legyen, és hogy kalocsai mintás. Ez… Tovább »

Házi Chokito from Juci

Rizses csoki Mint a címből is kiderül egy apró szójátékkal, a recept fromJuci oldalán  található, az ő apukája ennek a süteménynek a nagymestere. 🙂 Ezúton is köszi a receptet! 🙂 Tény, hogy szokásomhoz híven valamit elbaltáztam, hiszen nekem nem lett olyan szép egységes, mint Jucié. Vagy a puffasztott rizses csomag volt kisebb, vagy a tejporom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!