Brownie dióval és banánnal

Brownie dióval és banánnal

Valamelyik nap ismét elkapott a csokoládé utáni vágy. Vagyunk így néha, nem? 🙂 A sima brownie is mennyei, ám így, picit feltuningolva maga a csoda. Régi nagy kedvencünk, a banán is szerepet kapott, tőle kellemesebb ízű, és szaftosabb állagú a sütemény. Azért picit meglepődtünk, hogy a csoki mennyire erősen dominál, alig éreztük benne a gyümölcsöt, tehát így már kezdem érteni az eddig idegenkedve olvasott céklás, cukkinis, és egyéb zöldséges variációkat. Kísérletezésre fel!
Amit kutyultunk:
200 g vaj
250 g barna nádcukor
40 g holland kakaópor
100 g étcsoki
3 egész tojás
100 g liszt
100 g durvára tört dió
1 nagy banán
A vajat keverőtálban megolvasztjuk a csokival, elkeverjük benne a cukrot és kakaóport, a 3 tojást, ami nem hűtőhideg, hogy a vajat ne dermessze vissza, majd rászitáljuk a lisztet, beletörjük a banánt,  ráborítjuk a diót. Pár mozdulattal átkeverjük, nem gyötörjük nokedlitésztává, hadd maradjon omlós.

Vékonyan olajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk (22*32-es), majd előmelegített 180°C-os sütőbe toljuk, ahol csak addig sütjük, míg a tetején képződik egy vékony roppanós réteg, de belül még lágy. Ez kb. 20-25 perc. A tűpróba fals lehet, hiszen ragacsos, lágy a belseje. 

 
 
 
Nagyon finom, eteti magát rendesen! 😀
Mondjuk lányom megkérdezte, hogy esetleg lehet-e úgy is, hogy a banán jobban érződjék, és kevésbé legyen csokis (és ezt a lányom mondta, megőrülök!), szóval fejlesztés folyamatban.
 

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! 🙂

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Tovább a blogra »