Malac pogácsa
Malacunk van! 😀 Nagyon Boldog Új Évet Mindenkinek! Tra-traaa! (ez trombita akart lenni) és Bimm-bamm-csitt-csatt-pukk! (ezek meg csillogó robbanók és pezsgő végül) :))
Idén nagy divatja van a malacpofa poginak, mindenki más és más recepttel, töltve, vagy plán, különbözőképpen formázva, de rengeteg kis konda rohangál most a blogokon. Én is beszálltam a buliba, ezt nem hagyom ki! 😀
Kedvenc sajtos stanglim receptjét kaptam elő, az szilveszterkor amúgy is kötelező, viszont a sajt háromnegyedét belegyúrtam a tésztába, kis részéből pedig hajacskát kapott minden kobak, ha már mangalica zsír van benne. 😉
Malacpofa:
40 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg mangalica zsír
2 teáskanál só
2 tojás sárgája
4 evőkanál tejföl
2 dkg élesztő
30 dkg reszelt trappista sajt (23 bele, 7 a buksijára)
1 egész tojás a lekenéshez
A lisztet és sót összemorzsoljuk a vajjal és zsírral, a tejfölt elkeverjük a sárgájával és élesztővel, a lisztes morzsa közepére öntjük, gyors kezekkel összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagolva 2 órát hűtőben pihentetjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tésztát 3-4 milliméteresre kinyújtjuk, 10 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. Kell még egy 6 centis, meg egy 1,5 centis karika kiszúró is. Minden karikát lekenünk tojással, rábiggyesztjük a pici köröket orrnak, azokat fogpiszkálóval megszúrjuk. Minden 6 cm-es kört négyfelé vágunk, minden negyed lesz egy-egy fülecske. Egész bors a szemecske, csipet reszelt sajt a mangalica bunda. 🙂 El lehet vele pepecselni rendesen, de tényleg hatalmas sikere van! 😀 Kb. 10 perc alatt sül meg egy adag, lényeg, hogy szép aranypiros legyen.
Sikerekben gazdag, nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek! Bulira fel! 😀
Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! 🙂
Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!