1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
200 g cukor
250 g puha vaj
1 evőkanál méz
1 nagy tojás
500 g mandulapaszta ( 250 gramm őrölt mandula+250 gramm cukor+2 tojás)
1 teáskanál citrom vagy narancs reszelt héja
2 teáskanál friss citrom vagy narancslé
A tészta felét kinyújtottam, piteformába fektettem, 180°C-os sütőben 10 perc alatt elősütöttem. Kivéve elkentem rajta a krémet, betakartam a kinyújtott maradék tésztával, és mivel mandulaforgácsom nem volt, a leeső tésztából készítettünk díszeket rá. Nagyon vékonyra nyújtva kijött belőle pár fenyő, hold, csillagok. 🙂
Az egész sütit lekenjük egy tojással, hústűvel össze-vissza szurkáljuk, és mehet be a sütőbe újabb 15-20 percre. Vagy amíg szép aranybarna színt kap. 🙂
Nem süti meg előre, mert bár bírná, és egyre finomabb lenne, de sajnos ez is párolog. Így hát az ünnep napján áll neki, ha azt akarja, hogy az ünnepi asztalra egy szelet legalább felkerülhessen. 🙂
Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! 🙂
Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!
Áldott, békés Karácsonyt kívánok szeretettel! 🙂
Hű, nagyon guszta és szép karácsonyi díszítést kapott! 🙂 Kívánok Neked és családodnak békés, áldott ünnepet! 🙂
Nyami, hát ebből biztosan nem marad karácsonyig:) Kellemes ünnepeket Dinám, békében, szeretetben, sok finomsággal megrakott asztallal 🙂 Puszillak
Baromi jól néz ki! :)Kellemes karácsonyt kívánok az egész családodnak! Puszi
Ugye mondanom sem kell, hogy megint takarítani kell a monitort… 😀 Mázli, hogy elég nagy a távolság köztünk, bár ezért még el is indulnék….