Törpesüni torta

Barátnőm kisfiának szülinapjára készültünk meglepetéssel. A legkedvesebb kisállata a fehérhasú törpesüni, így nem is volt kérdés a téma. 🙂 A kérdés egyedül az volt, hogy én azt ugyan hogyan csinálom meg? 😀

Szerették volna, ha az ennél a fajtánál elterjedt fotókon látható,  tipikus hanyattgömbölödő sünit mutatom meg, a nagy lapát füleivel, szóval a rendesen álló, hátukon meredő tüskés egész torták kiestek az inspiráció pixiséből. Az is megoldhatatlannak tűnt, hogy maga a süni legyen így a torta, ezt a formát nem mertem bevállalni puha piskóta és sok főzött krém együtteséből. Így alakult, hogy apró rétet szimbolizáltam a tortából, a süni pedig puncsgolyó masszából készült. Harmadszorra sikerült is…nagyjából.

Először túl lágy volt a massza, a süni elterült, elformátlanodott. Másodjára a marcipán makacsolta meg magát, sokkal szörmésebbre képzeltem ugyanis, de augusztus lévén (a legpocsékabb marcipánozós időszak, meleg, párás levegő, törik, szikkad, szőrmét ne akarjál) félúton feladtam, így jött a harmadik verzió. A pocak maradt sima, karcolt, enyhén festett, a háton betámadott a kisolló. Lehetne sokkal-sokkal kidolgozottabb, most már látom, hol hibáztam, de nekem kedves darab.

Főleg, hogy barátnőm lelkesen mesélte, hogy  fia senkinek nem engedte, hogy hozzányúljon, a másnapi utazáskor óvatosan becsomagolva a kezében vitte, mert ez az ő sünije. :))

Az alma volt még szívem csücske, már réges-régen ki akartam próbálni a cukrászsulik elmaradhatatlan marcipángyümölcsét, jelentem, sikerült! 🙂

Boldog Szülinapot Dini! 🙂

Jaj, megvan, mit felejtettem el eddig leírni! 🙂 Hogy inspirációt Zalai Klári zseniális sünitortájából merítettem, amivel még aranyérmet is nyert egy versenyen. Köszi Klári! 🙂

Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! 🙂

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Tovább a blogra »