Triplacsokis muffin, azaz tesóméknál "Fokhagymás süti" :D

Testvéremékhez voltunk hivatalosak egy nyári hétvégén. Családostul vonultunk le a gyönyörű udvaros családi házhoz, Bendi fiam azonmód be is lakta az udvart, mindent megnézett, belebújt a kutyaházba, öntözte nagy slaggal a füvet, a bokrokat, a fákat, a járdát, minket…

Rohangált, csúszott-mászott, kiharcolt egy csikipartit, birkózást, amiből fenyegetés lett: -Meglásd, kikötlek a kutyaházhoz! – de nem jött zavarba, azonnal kiabálva követelte  a láncot hatalmas vigyorral: – Kutya akarok lenni, kössetek ki! MOST! 😀

Apja tehát mosolyogva a bokája köré tekerintette nagyon lazán a pórázt, de ott volt, figyelt, nehogy kelekótya gézengúzunk belekeveredjen, ám ő gyorsan kiszabadult, majd hangoskodva futkosott: -Nézd, kiszöktem, na most kapjatok el! 😀 A nap végére ő nem, de mi annál inkább kifáradtunk. :))

Enikő pedig nagyon kitett magáért, valami fergeteges grillen sütött egytálételt szolgált fel, krumpli, hagyma, füstölt sajt, kukorica, pácolt csirkehús váltakozott rétegesen a grilltálcán, ami nagyon csábító illatokat eregetett, amíg sült. Miután pedig degeszre ettük magunkat, még egy halom friss muffin is asztalra került, hát az méltó koronája volt a napnak. Mivel fehér csoki kockák is megbújnak benne, egy tréfás barátjuk egyszer kajánul megjegyezte, hogy mi ez, fokhagymás süti? 😀 Rajta is ragadt a név. A tőle kicsikart recept szerint készült el itthon is, és fogalmam nincs hogyan csinálta, de neki szép magas és repedezett lett a teteje, ahogyan annak lenni kell, az enyém kis csoffadtka, de ízben ugyanaz az élmény.

Triplacsokis muffin

25 dkg liszt

2 evőkanál holland kakaópor

1 sütőpor

10 dkg cukor

10 dkg olvasztott vaj

1 tojás

1 dl tejföl

2 dl tej

100 gramm étcsoki kocka

100 gramm fehércsoki kocka (mindkettő a lila tehenes most)

Keverd össze a szárazanyagokat, majd add hozzá a folyadékokat, pár mozdulattal keverd el, szórd bele a csokikockákat, azzal is mozgasd át, majd muffinformába kanalazva 180°C-on süsd 20-25 percig. Nem szabad kiszáradnia, a teteje már kérges, de belül omlós, lágy kell maradjon.

Jó étvágyat! 🙂

Tovább a blogra »