A mostani SAD, azaz Süss! Alkoss! Díszíts! játék 18. fordulóját
IldiKokki vezényli, felhívásának témája a falusi konyha. Mivel mindig is városban éltem, viszont azért sokat nyaraltam faluhelyen, hát leporoltam egy olyan receptet, amit nagymamám csinált sokszor, és tudom, hogy nagyon szeretik a sima, egyszerű piskótaféléket kis krémmel töltve. Gyors, és nagyon finom! :))
Szeretném pontosan idemásolni a lekörmölt kis receptet.
Kakaós lepény
1 tojás
25 dkg cukor
15 dkg vaj
250 ml tej
2 nagy evőkanál kakaó (hollandra szavazok, gyönyörű és oltári finom)
25 liszt
1 sütőpor
A szobahőmérsékletű, puha vajat habosra keverjük a tojással, amit szintén előzőleg kivettem a hűtőből, hogy ne fagyassza vissza a vajat, így el lehessen szépen keverni. Hozzáöntjük a tej felét, cukrot, kakaót, és 10 percig keverjük. Jöhet a sütőporos liszt és a tej másik fele. Ezzel már nem keverjük sokáig, csak épp elkeveredjen. Ha túl sokáig gyötörjük, galuskaszerű tésztát kapunk, a süti veszít omlósságából végül. Kent, zsírozott tepsiben (így írtam ide, ez akkor tényleg zsírt jelentett, a tepsi 22*31 cm-es) 25-30 percig közepes lángon, tűpróbáig sütjük.
Házi baracklekvár a töltelék általában, most ehhez vaníliapudingos, vajjal kikevert főzött krém is társult, csak az érzés miatt. :))
1 tasak vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
4 evőkanál cukor
15 dkg vaj
A pudingot tejjel cukorral felfőzöm, langyosra hűtöm, langyosan kikeverem az előzőleg felhabosított vajjal.
Irigyeltem Hankka katonás sütikockáit, gondoltam megpróbálok hasonlóan tálalni, de ő utánozhatatlan ebben! 😀 A süti viszont nagyon finom, eteti magát. 🙂