Töltelék
A lisztet vajjal, cukorral elmorzsoljuk, többi összetevővel omlós tésztát gyúrunk, behűtjük. Pár óra múlva kibélelünk vele egy piteformát (nálam most 22*31-es tepsi), majd jöhet a töltelék. A gyümölcsön kívül mindent az aprítógépbe pakoltam, összepörgettem, beleöntöttem, a szilvát darabolva rádobáltam. 180°C-on sütöttem addig, míg a töltelék már nagyjából megszilárdult.
Konklúzió:
ad 1: a tészta iszonyú vastag, pedig nagyobb felületen oszlott a mennyiség, legközelebb bőven elég a fele.
ad 2: nagy hiba tejföllel kikeverni a tölteléket, egyszerűen nem illik hozzá az a fanyar, savas íz. Kicsit drágább, de helyettesítsük zsíros tejszínnel, sokkal-sokkal finomabb!
ad 3: simán kell bele 25 dkg marcipán, így is alig lehetett érezni, eredetileg 10 deka lett volna.
ad 4: 50 dkg gyümölcs az eredeti, a 30 is elég, hogy más íz is szerephez jusson.
ad 5: Nem kell 180°C, így a tészta már sötétbarna, mire a krém hajlandó végre megszilárdulni. Inkább lassabb, de hosszabb sütési időt igényel, maradjunk a 160, max.170 foknál, kb. háromnegyed órát, így bizton megsül a tölti, mielőtt túlsülne a tészta.
Egyébként meg igen érdekes, nagyon finom, krémes sütit kapunk. :))