Tejcsokoládé fagylalt gép nélkül / Milk chocolate ice cream "no machine"

Hogy hogyan készíts otthon tejcsokoládé fagylaltot gép nélkül? Nagyon egyszerű, és variálható, bármilyen csokoládét használhatsz, ét, tej, fehér, töltött, kekszes, barackos, marcipános, lukas, kerek, a lényeg, hogy a kedvenced legyen. És csokoládé, ne bevonó. Mi most tejcsokisat kívántunk meg.

Főzött fagyi alap

2 egész tojás
10 dkg cukor
3 dl tej
1 tábla csokoládé
250 ml tejszín (30%-os állati)
A tojásos keveréket kis láboskában, takarékon, folyamatosan kevergetve főzd össze. Szépen felhabzik, majd a forráshoz közeledve az első buborék után húzd le a tűzről, tördeld bele a csokit, kevergetve hűtsd le egy picit, és tedd a hűtő legalsó polcára, hadd hűljön ki teljesen. Tedd fagyasztóba a tejszínnek szánt üvegtálat és a gép habverő lapátjait. A tejszín is hűtőben van már.
Mikor a főzött alap hidegre hűlt és besűrűsödött, verd habbá a tejszínt, forgasd hozzá a krémet, és egy egy literes dobozban tedd fagyasztóba. 2 óra múlva keverd át, majd még egyszer, és végül egy igen finom, krémes, habos, könnyű finomságot tálalhatsz nasizni vacsi utánra. 🙂 Jó étvágyat!

 A tálalás csakis a fotónak szól, mi igaziból úgy kedveljük, hogy a dobozt viszem be a nagy franciaágyra, körbeüljük, mint az indiánok a tábortüzet, és kanálcsatákat vívunk nagyokat nevetve. 🙂

részletezés arra a kérdésre, hogy nem fagy-e kőkeményre: 

Tovább a blogra »