Először azon a bizonyos gasztroblogger találkozón futottam össze ezzel a sütivel, Pixie lepett minket meg vele. Azóta már többször láttam itt-ott, végül csak megszületett az elhatározás, hogy magam is nekiálljak. Egy baráti összejövetel volt az indok, dupla szülinapi grillpartira voltunk hivatalosak, kellett valami nagyon fincsi, falatnyi sütike. Ez lett az! :))
A recept maradt a régi, mindenképpen szerettem volna újrázni a nem túl jól sikerült első verzió miatt (a csirkecombokat utánzó keksz volt az), jelentem sikerült. Nem kell a buta corn flakes, ez így tökéletes! 🙂
A recept pedig:
1 csésze kb. 2,2 dl
1 csésze mogyoróvaj (120 gramm pörkölt sós mogyoró aprítógépben 1 tk olajjal krémesre darálva)
1/2 csésze barna nádcukor
3/4 csésze kristálycukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
kb. 5 dkg tejcsoki csepp, vagy jelen esetben jó minőségű tejcsoki táblából vágott kocka
A csokin kívül mindent összegyúrunk, majd folpackba csomagolva pár órára hűtőbe tesszük. Előző nap érdemes kikeverni, sokat javít az állagán, ha alaposan tud pihenni. Másnap sütőpapíros lemezre apró, 2-3 centiméteres golyókat formázunk egymástól kissé távolabb (meg lehet hempergetni nádcukorban, mutatósabb, de ropogósabb is, ezt most elhagytam), mindegyik közepébe egy csokikockát nyomunk, és 200°C-os sütőben 4-5 perc alatt készre sütjük.
Nem szabad kiszáradnia, vagy barnára sülnie! A talpa már enyhe aranyszín, a teteje még puha, mikor kivesszük. Saját hőjétől szilárdul meg, és lesz kívül roppanós, belül lágy sütink.
A bulin igen gyorsan elfogyott, muszáj volt újra meg újra érte nyúlni! :))
Nagyon jól néznek ki!:)
Mennyi szülinapi grillparti van mostanában! 🙂 Csoda helyesek lettek a kekszeid, viszem a receptet! Nagyfiam imádja az ilyesfajta aprósütiket, meglepem majd vele! 🙂