Dina világa

Yu-gi-oh! ilhlette torta lányom szülinapjára / Yu-gi-oh! cake

Eljött a várva várt pillanat, lánykám betöltötte a 12 életévét, a maga bohókás, érzelemdús, kicsit hisztis, kicsit akaratos, kicsit határokat feszegető, valódi tizenéves korszakának kezdetén. Túl vagyunk már pár együttesen, néhány stíluspróbálgatáson, kedvencen, már átvészeltünk olvasás-lázadást (most könyvtárba jár), ruházkodási mizériát, és folyamatos az öccsével vívott hatalmi harc. Nem unatkozunk, na.
Jelenlegi legnagyobb kedvencei a mangák, animék, egyéb nyalánkságok, és ahogy elnézem, ha ez elmélyül, akkor sokáig vendég marad.
Ezért készült most a Yu-gi-oh! sztárjának, Yugi-nak a társa, Atem. Lili rajong érte(ük).
Imádtam. Tényleg! Mangát rajzolni nem is olyan ördöngős, inkább hálás feladat.
A piramis, a Millenium Puzzle igazából a nyakában lóg fejjel lefelé, rajta Ra szeme, így hát ha talpra állítom – ahogyan sütiből meg tudom csinálni – Hórusz szeme megfordul. Arany színnel kellett volna, de lüszter híján a sárga marcipán sárga és narancs festékkel lett árnyalva kicsit. Különben puncsmasszából van.
A torta velencei álom ízű. Egyik bloggertársam említette egyszer, akkor le is írta, de elfelejtődött (kérlek szólj rám, hadd tudjalak beazonosítani! megvan, Juci volt az elkövető, a kommentem is erről árulkodik ott! 🙂 Itt van.), később fagylaltként futottunk bele délen, akkor jelölte be véglegesen Lili, milyen ízű tortája lesz. 

Velencei álom torta:
a tésztához
6 tojásfehérje 
15 cukor
csipet só
6 sárgája
1,8 dl tej
1,5 dl olaj
15 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
1 sütőpor
30 dkg liszt
A fehérjét masszív, fényes habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, bele a folyadékok, majd a porok. Vegyítjük, tepsibe öntjük (nekem ez 22*35-ös) 150-160°C-on tűpróbáig sütjük, rácsra borítva kihűtjük.
a krémhez
3 tojás sárgája
8 dl tej
2 evőkanál liszt
2 tasak vaníliás pudingpor
2 tasak vaníliás cukor, vagy egy rúd vanília kikapart magjai
1/2 narancs lereszelt héja és leve
40 dkg vaj
A vaj kivételével mindent együtt felfőzünk, óvatosan a tojás miatt sűrűre. Langyosan kikeverjük a habos vajjal.
kell még
1 és 1/2 narancs húsa
10 dkg étcsokoládé
A tésztát három részre vágjuk, a krém harmadát rákenjük az alsó lapra, abba nyomkodjuk a felkockázott gyümölcsöt, rácsorgatjuk a felolvasztott csoki felét kacifántosan, hogy mindenhol legyen kevés. Megvárjuk, míg a csoki megdermed. A kövi lapot megöntözzük a narancslével, ami a darabolás közben fakadt, majd a krém második harmada, a nari maradéka, a maradék csoki, dermedés, zárólap, krémmel fedés.
Eszméletlen finom! Itt lehet marcipánburkolat helyett tejszínhabbal is dekorálni, narancsszeletekkel, csokiforgáccsal is, sőt, ez fura lesz éppen tőlem, de sok volt neki az édes marcipán. 
Érdemes nekifutni, nálunk többször is lesz, az tuti!

Boldog Szülinapot Kicsim! 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dina says:

    Átadom neki, köszi csajok! 🙂

  2. és tényleg! 😀 Köszi!! Tudtam én, hogy olvastam már! 😀

  3. M@rti says:

    Boldog szülinapot a Lánykádnak! Biztos örül, hogy ilyen ügyes Anyukája van, aki minden (tortás) kívánságát teljesíti!

  4. PiciJuci says:

    Puszi Lilinek…jön még pár fejfájós év, ezt könyvelem nektek.A torta fantasztikus lett szokás szerint………..kmm a velencei álommal akár nálam is találkozhattál http://picijuci.blogspot.hu/2012/05/hatvani-teakwon-do-klub-30.html

  5. Hankka says:

    Nagyon boldog szülinapot a nagylánynak, biztosan nagyon tetszett neki a torta! 🙂 A velencei álommal én is fagyiban találkoztam, most már megvan a sütireceptje is! 🙂

  6. Millye says:

    Boldog szülinapot a lánykádnak! A tortája nagyon szép lett! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!