Á, ezt nem hagyhattam ki! Az ilyen jellegű tortáknak is kismillió változata van, elkészült nálam a saját szájízünknek megfelelő. Nagy sikert aratott, nem tartott sokáig, egyedül löki lányom nem evett belőle, mert “fúj, piros gyümölcs!” Sosem fogom megérteni! 😀
Nagyon egyszerűen elkészíthető.
15 dkg omlós keksz (vagy háztartási) durvára darálva-törve
1 evőkanál holland kakaó
7 dkg vaj olvasztva
1 nagy pohár natúr joghurt + 1 dl tej
1 zacskó tejszínízű pudingpor
3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint
25 dkg tehéntúró
pár csepp citromlé
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg harsogó, mézédes eper
1 tasak piros tortazselé
Az alapot összegyúrjuk, 23 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, hűtőbe tesszük.
A krémhez az első három sort összekeverjük, sűrűre főzzük, langyosra hűtjük, majd mehet bele a maradék három sor. Igazából csak érzésre alkottam, legközelebb lehet, hogy lazítom 2-3 dl tejszín felvert habjával, de így krémesen is isteni volt.
Mosott, darabolt eperrel kirakjuk, egy tasak főzés nélküli piros tortazselével leöntjük, dermedésig hűtőbe tesszük. Valami mennyei, hűs, kellemes, csuda epres desszert.