Epres túrótorta sütés nélkül / Strawberry cottage cheesecake without baking

Á, ezt nem hagyhattam ki! Az ilyen jellegű tortáknak is kismillió változata van, elkészült nálam a saját szájízünknek megfelelő. Nagy sikert aratott, nem tartott sokáig, egyedül löki lányom nem evett belőle, mert “fúj, piros gyümölcs!” Sosem fogom megérteni! 😀

Nagyon egyszerűen elkészíthető.

15 dkg omlós keksz (vagy háztartási) durvára darálva-törve

1 evőkanál holland kakaó

7 dkg vaj olvasztva

1 nagy pohár natúr joghurt + 1 dl tej

1 zacskó tejszínízű pudingpor

3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint

25 dkg tehéntúró

pár csepp citromlé

1 csomag vaníliás cukor

25 dkg harsogó, mézédes eper

1 tasak piros tortazselé

 

Az alapot összegyúrjuk, 23 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, hűtőbe tesszük.

A krémhez az első három sort összekeverjük, sűrűre főzzük, langyosra hűtjük, majd mehet bele a maradék három sor. Igazából csak érzésre alkottam, legközelebb lehet, hogy lazítom 2-3 dl tejszín felvert habjával, de így krémesen is isteni volt.

Mosott, darabolt eperrel kirakjuk, egy tasak főzés nélküli piros tortazselével leöntjük, dermedésig hűtőbe tesszük. Valami mennyei, hűs, kellemes, csuda epres desszert.

Tovább a blogra »