Gyümölcsös linzerkosárkák

Nyertem! Móni úgy döntött, hogy egy év alatt lesüti a teljes Váncza receptkönyvet, ami azért is kemény, mert töb, mint 400 recept van benne. Még küzd, én pedig drukkolok. 🙂

Közben pedig azt mondta, hogy azok között, akik végigkísérik fáradozásait, minden hónapban kisorsol egy Vánczás csomagot. Ezt időközben a gyártó, azaz a Szilasfood Kft. átvette tőle, hisz nem kis reklámértékkel bír a blog, így legalább ennyivel támogatják ők is.

Múlt hónapban én nyertem!! :)) Bár volt egy kis keveredés postailag (komolyan, már az lepne meg, ha minden simán menne…), de megérkezett!

Még izgalommal telve, mosolyogva zsörtölődve azon, hogy a címemet valaki sima “c” helyett “cz”-vel írta. Vánczáéknál ez lehet, hogy szakmai ártalom! 😀 (nyilván kitöröltem az utcát most)

Bendegúz sem bírt az izgalmával, és következő mondatával elérte, hogy hangosan nevessek:

Na, most nem mindegy, hogy életrevaló, vagy egy egész életre elegendő… Én az első verziót is aláírom, mert ez így van, de ő a másodikra gondolt, éppen ezért nem elírás a különírás a képen. :))

És hogy mi készült rögtön belőle? Hú, nagyon fincsi volt!

Pudingos-gyümölcsös linzerkosárkák.

Tészta

200 g liszt

50 g törökmogyoró darálva

100 g porcukor

1 csipet só

1/2 tasak Váncza sütőpor

150 g vaj (igazi)

1 evőkanál tejföl

Gyors kézzel összegyúrjuk, 2 órás behűtés után vékonyra nyújtjuk, muffinsütő alján 24 kis kosarat sütünk.

Krém

2 tasak főzés nélküli Váncza vaníliás pudingpor

600 ml tej

Kézi habverővel habosra keverjük, a már kihűlt kosárkákba kanalazzuk. Nyugi, nem marad folyékony, meg fog kötni, akárcsak a főzött tesója.



Gyümölcs

1 db banán

1 db golden alma

1 db lédús körte

Tortazselé

1 tasak piros Váncza tortazselé

2,5 dl forró víz

Elkever, használ, hűt, esz.

Hab

1 tasak Váncza Habpor

150 ml tej

Gépi habverővel a legmagasabb fokozaton 3 perc alatt meglepően élvezhető tejszínhabpotlót kapunk.

Nagyon fincsi lett az összkép, guszta is, finom is, mivel nyertem, így eszméletlen olcsó is. 😛

Tény, hogy mire a végére érek a doboznak, már eléggé meg leszek győzve arról, hogy még mindig jó, és érdemes venni a Váncza cuccokat! :))

Tovább a blogra »