Drötker hozott ki egy új, banán ízű pudingport. Ha emlékeztek még, gyerekkorunkban voltak tejben oldható italgranulátumok, kakaó, eper, banán ízben. Nekem a banános volt a favorit. 🙂 Ez a pudingpor teljesen ugyanolyan ízű. Meglepő módon valódi banánpor is van benne, azaz nem tömör aroma, bár jelen pillanatban ez sem érdekelne! 😀
Kis tortát rittyentettünk belőle, és mit ne mondjak, mennyei lett, etette magát, miközben sokkal frissebb ízhatást hozott, mint a sima vanília. Valahogy hűvösebb ízű.
Ami kellett hozzá:
18 cm átmérőjű piskótalap 4 tojásból
2 banán
1 csomag banánízű pudingpor
12 dkg cukor
3 dl tej
15 dkg vaj
sós mogyoró (egy maréknyi, kb. 8-10 dkg)
limonádé a lapokra (1 dl víz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál cukor, mintegy nyers szirup)
A pudingot a cukorral, tejjel felfőztem, kevergetve langyosra hűtöttem, majd a kihabosított vajjal elkevertem. A piskótát 3 lapba vágtam, minden lapot megöntöztem kevés limonádéval, a krémre ferdén szelt banánkarikákat tettem sűrűn, és megszórtam kevés durvára tört (zacskóban nyújtófával hengergetve) sós mogyoróval. Sóssal. Kiemeli az ízeket. És ropogós. 🙂 Tetejére oldalára is maradjon krém, majd még szórjuk meg mogyoróval.
Kissé behűtve isteni! 🙂