Banántorta / Banana cake

Édes kis semmiség, csak úgy, hétköznapra. Mert szeretjük az újat.

Drötker hozott ki egy új, banán ízű pudingport. Ha emlékeztek még, gyerekkorunkban voltak tejben oldható italgranulátumok, kakaó, eper, banán ízben. Nekem a banános volt a favorit. 🙂 Ez a pudingpor teljesen ugyanolyan ízű. Meglepő módon valódi banánpor is van benne, azaz nem tömör aroma, bár jelen pillanatban ez sem érdekelne! 😀

Kis tortát rittyentettünk belőle, és mit ne mondjak, mennyei lett, etette magát, miközben sokkal frissebb ízhatást hozott, mint a sima vanília. Valahogy hűvösebb ízű.

Ami kellett hozzá:

18 cm átmérőjű piskótalap 4 tojásból

2 banán

1 csomag banánízű pudingpor

12 dkg cukor

3 dl tej

15 dkg vaj

sós mogyoró (egy maréknyi, kb. 8-10 dkg)

limonádé a lapokra (1 dl víz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál cukor, mintegy nyers szirup)

A pudingot a cukorral, tejjel felfőztem, kevergetve langyosra hűtöttem, majd a kihabosított vajjal elkevertem. A piskótát 3 lapba vágtam, minden lapot megöntöztem kevés limonádéval, a krémre ferdén szelt banánkarikákat tettem sűrűn, és megszórtam kevés durvára tört (zacskóban nyújtófával hengergetve) sós mogyoróval. Sóssal. Kiemeli az ízeket. És ropogós. 🙂 Tetejére oldalára is maradjon krém, majd még szórjuk meg mogyoróval.

Kissé behűtve isteni! 🙂

Tovább a blogra »