Nutella roll cake

Ezt muszáj volt, de nagyon. Az alap a Cinnamon roll cake, ám jutott eszembe, hogy imádjuk a házi nutellát. Már miért ne lehetne a fahéjas vajkrém helyett nutella benne? 🙂 Fergeteges lett a végeredmény, ez ugye kitalálható? 🙂

Azaz a tészta és a máz ugyanaz, mint a fahéjasnál, a töltelék viszont:

20 dkg pörkölt, mogyoró

nagy csipet só

10 dkg porcukor

5 dkg olvasztott tejcsoki

5 dkg olvasztott étcsoki

5 dkg olvasztott vaj

1 dl sűrített tej (fél liter tej és 14 dkg cukor beforralt elegye)

1 vaníliás cukor

————–

1 evőkanál liszt

A mogyorót a sóval és olvasztott vajjal addig pörgettem késes darálóval, míg krémes állagot kaptam, ehhez adtam minden egyebet, és tovább kevertem.

Mikor kész volt a mogyorókrémem, akkor nem engedtem elkanalazni, hanem töltelék lett belőle az evőkanál liszt hozzáadásával. A fázisfotókat itt megtaláljátok.

Nagyon-nagyon inspiráló süti, már több ízben is gondolkodtam, lehet variálni rendesen! :)) (mogyoróvaj, pisztáciakrém, kókuszkrém, stb. stb. )

Tovább a blogra »