Ezt muszáj volt, de nagyon. Az alap a Cinnamon roll cake, ám jutott eszembe, hogy imádjuk a házi nutellát. Már miért ne lehetne a fahéjas vajkrém helyett nutella benne? 🙂 Fergeteges lett a végeredmény, ez ugye kitalálható? 🙂
Azaz a tészta és a máz ugyanaz, mint a fahéjasnál, a töltelék viszont:
20 dkg pörkölt, mogyoró
nagy csipet só
10 dkg porcukor
5 dkg olvasztott tejcsoki
5 dkg olvasztott étcsoki
5 dkg olvasztott vaj
1 dl sűrített tej (fél liter tej és 14 dkg cukor beforralt elegye)
1 vaníliás cukor
————–
1 evőkanál liszt
A mogyorót a sóval és olvasztott vajjal addig pörgettem késes darálóval, míg krémes állagot kaptam, ehhez adtam minden egyebet, és tovább kevertem.
Mikor kész volt a mogyorókrémem, akkor nem engedtem elkanalazni, hanem töltelék lett belőle az evőkanál liszt hozzáadásával. A fázisfotókat itt megtaláljátok.
Nagyon-nagyon inspiráló süti, már több ízben is gondolkodtam, lehet variálni rendesen! :)) (mogyoróvaj, pisztáciakrém, kókuszkrém, stb. stb. )
:DD Na mert Te sosem kínzol mást mi? 😀
Fenomenális! 🙂 összefutott a nyál a számban amikor megláttam 🙂 kell nekem éjszaka sütiket néznem?! 😀
Hú, ez izgi! Kíváncsian várom! 🙂
Jössz GBT-re? Mert viszek ilyet, az tuti! 🙂
Mennyei! Másképp, mint a fahéjas, de nagyon király! 🙂
😀 Hajrá! Aztán muti ám! 🙂
Milyen jó, elkészítem csokisan is a fahéjas után:-)
Bevállalom! Mikor küldöd? 😉
Tudtam én, hogy tovább gondolod Te még ezt a témát!!! 🙂 Na, csak legyen egy kicsit több időm, én is kipróbálom!
Ez nem ér…!!! Ma megint sütnöm kell…:))))
Szegény blöki, kezdem érteni, min ment keresztül! 😀
Fenébe, hogy ezt ebéd előtt látom 😀 Pavlov-kutyája…