Pasi torta

Annyi, de annyi félmeztelen női test alakú torta forgolódik közkincsként, hogy az hihetetlen. Ha véletlen pasitest készül, az általában övön aluli élmény (kidudorodó “mobiltokkal” persze), vagy ha mégis fölsőtest, hát csupa izom, csupa kocka, semmi realizmus.

Barátnőm anyukájának készült egy igazi, reális pasi torta, pocakkal, nem túl izmos mellekkel, és bizony szőrrel. Sokkal.

Fotó után dolgoztam, azaz kaptam egy nyáron készült fényképet a tagról, akinek adoniszi, irodamunkás felsőtestét voltam hivatva süteménybe önteni. Remélem elégedett az eredménnyel! 😉

Írom ezt azért, mert narancsos tiramisu volt a torta, és nem sikerült a lágy belsővel és babapiskótával nagyobb pocakot kialakítanom. 😀

Piskótához

5 tojás szétválasztva

24 dkg cukor

24 dkg liszt

1 sütőpor

1,5 dl olaj

1,5 dl tej

Tojások habját csipet sóval, cukor felével verd kemény habbá. Sárgáját másik fele cukorral fehéredésig, bele az olaj és a tej, de ezt már kézzel keverd! Jöhet a liszt és sütőpor, majd a hab. Ez egy kisebb tepsi, vagy egy 26-os kapcsos tortaformához elegendő. 160 °C-on tűpróbáig, azaz kb. 45-50 percig süsd!

Nagy csomag babapiskóta

4 adag lefőzött kávé

rum.

Krém

3 tojás sárgája

1 csomag tejszínízű pudingpor

3 dl tej

15 dkg cukor

25 dkg Mascarpone vagy Philadelphia tejszínkrémsajt.

1 narancs lereszelt héja és kifacsart leve.

Krémsajton kívül mindent tegyél fel főni. Alacsony lángon folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűlt, add hozzá a felhabosított sajtot. Add hozzá a narancs héját. (Eredetileg nulla pudingpor, viszont a végén hozzáadja a fehérjehabot. Tortához nem elég stabil nekem, de úgy a legkönnyebb a krém, ha tányérdesszert készül.)

A megsült, kihűlt lapot vágd ketté. Alsó lapot locsold meg a narancs levével. A krém harmadát kend el. Babapiskótát áztass rumos kávéba, halmozd a krémre. Krém második harmada jön. Erre a narancslével meglocsolt másik lap. A utolsó harmad krémmel kend körbe. Arra pedig vagy marcipán, mint nálam, vagy jó adag szitált kakaópor, és egyéni díszítés, ha sima torta.

Pocaktájt belül dupla magasságban tettem babapiskótát, és arra, mint egy takarót a felső piskótalapot, de még lehetett volna nagyobb is. Hát, ez így jött össze. 🙂

Viszont tuti finom volt! Mivel fél kilós mascarponém volt, a másik feléből saját magunknak készítettem sima desszertet, a kakaóporos tetejűt, ezzel leptem meg gyerkőceimet.

Teliszájas nyammogás közben Bendi feltette a szívemnek oly kedves kérdést: -Mondtam már, hogy Te vagy a kedvenc szakácsom? 😀

Tovább a blogra »