Mogyoró drazsé(?) vagyis inkább csokis fahéjas mogyoró rágcsa házilag

Hogy milyen egyszerű ilyen kavicsokat gyártani? Hihetetlen, de igaz. Már van tapasztalatom a technikával, nem is olyan régen “kutyatáp” néven elnevezve a bolondos kitalálója által, felbukkant ITT:

Máris sorolom:

10 dkg sótlan pörkölt mogyoró

5 dkg étcsoki

5 dkg porcukor

1/2 kiskanál fahéj

A csokit mikróban, vagy gőz felett megolvasztjuk, ráöntjük a kis tálkába tett mogyoróra, addig kevergetjük, míg minden szemet bevon, majd ráborítjuk a fahéjas porcukrot, és addig rázogatjuk, míg be nem vonja a szemeket. Tálcára terítjük, hűtőbe is tehetjük, vagy csak simán hagyjuk megdermedni a csokit, majd kiszemezgetjük a finomágot. A maradék fahéjas (és apró csokigömböcskés) porcukor kitűnő sütemények tetejére, bele, vagy forrócsokihoz is. 🙂

Tovább a blogra »