Dina világa

Repcsijegy

   Edit öccse is kacsintgat angolország felé, talán ezért kérte Editke, hogy repülőjegy legyen Viktor szülinapi tortája. Képet is mutatott, majd referenciaként beillesztem azt is. Elég rendhagyó lesz ez a bejegyzés, hisz megmutatom egy kis titkomat is. Mivel nem tobzódok a dollármilliókban, nem tudok mindenféle alakú és méretű professzionális tepsiket összevásárolni, így kénytelen voltam kitalálni valamit, hogy ne kelljen folyton puncsgolyót gyömöszölnünk az arcunkba a leeső tésztadarabok kidobását sajnálva. 
   Mivel volt már olyan, hogy nagyobb tepsit pici kartondobozzal rövidítettem meg, így szabályozva a méretét, adta magát a dolog, amikor kisebb téglalap, illetve négyzet alakú tésztát kellett sütnöm. 
    Már a hajtogatás is nagyon megy, hiszen nem szeretném, ha  a nyers tészta érintkezne a kartonnal.

    Szóval több méretű dobozkám is van már, az egyiket lefotóztam.
    Ez kisfiam karácsonyi ajándékának doboza. Először is az alsó hajtogatást, ami szemben van, átforgattam úgy, hogy kifelé álljanak a hajtásvégek, belül legyen sima, majd ragasztószalagokkal fixáltam itt-ott. Legközelebb ezt azért körben, egy hosszú darabbal is megteszem, kissé megnyílt. Textilalapú szalag, így ez nem olvad meg.

behajtom az egyik hosszanti szélét,

behajtom a másik oldalát is, ügyelve a méretre,

aztán az egyik keskenyebbik végét,

majd a másikat is, szintén a doboz alját méretként használva,

végül beletettem a papírt, és a sarkokat egyetlen hajtással beigazítom a helyükre.

    Bár még ez az egy hajtás is látszott a tésztán, ezért a négyzetesnél pár millimétert ráhagyva kivágtam a sarkoknál keletkezett felesleget, így pont összefeküdtek annyira, hogy ne érje tészta a kartont.

    Ebben sült a repjegy tésztája, ezért itt mutattam be az én “szegény ember vízzel főz” módszeremet.

Itt a kép, amit kaptam:

És ez lett belőle:

És hogy mivel festem a tésztát szórópisztoly híján (és nem ecsettel), az egy későbbi posztban lesz felfedve. 😉
Boldog Szülinapot Vitya! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!