Hideg kutya (ostyás csoki)

    Biztos vagyok benne, hogy sokan ismerik, és ahány ház, annyiféleképpen, sőt, gondolkodtam sokat, hogy ez most kell-e ide, de annyira szeretem, hogy igen, az én világomhoz hozzátartozik.

   Az én receptem így néz ki:

25 dkg margarin (a képkeretről elnevezett)

20 dkg porcukor

2 csomag epres pudingpor (amikor melegszik, olyan illata van, mint az epres-joghurtos-lila csokinak, hmmmm…)

1 tábla ét csokoládé

——————————-

1 üvegcse rumaroma

1 marék aszalt barack összevagdosva

1 marék vágott dió vagy mandula (nálam az utóbbi, az mindig van raklapnyi)

6 lap (1 csomag) ostya nem túl kis darabokra törve

    A szaggatott vonalon felüli dolgokat összefőzzük,  tűzről levéve mehet bele a rumaroma, a barack és a  mandula, majd ráöntjük a nagy tálba összetördelt ostyára. Folpack fóliával bélelt királytorta (szögletes őzgerinc) formába nyomkodjuk ügyesen (mindhármunk teljes kézfelülete csupa csoki, igazuk van a gyerekeknek, fakanállal nem olyan mókás), majd a kilógó fóliát ráhajtjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük óvatosan. Nem azért mert nehéz, hanem mert a kis kezek kapkodnak érte. Okos anyuka fürdésidő alatt szeletel.

    Próbálkozom normális fotókkal illusztrálni a szösszenetet, de 20 képből ez a kettő mondható elfogadhatónak. 🙂
Címkék:
Tovább a blogra »