Dina világa

Hideg kutya (ostyás csoki)

    Biztos vagyok benne, hogy sokan ismerik, és ahány ház, annyiféleképpen, sőt, gondolkodtam sokat, hogy ez most kell-e ide, de annyira szeretem, hogy igen, az én világomhoz hozzátartozik.

   Az én receptem így néz ki:

25 dkg margarin (a képkeretről elnevezett)
20 dkg porcukor
2 csomag epres pudingpor (amikor melegszik, olyan illata van, mint az epres-joghurtos-lila csokinak, hmmmm…)
1 tábla ét csokoládé
——————————-
1 üvegcse rumaroma
1 marék aszalt barack összevagdosva
1 marék vágott dió vagy mandula (nálam az utóbbi, az mindig van raklapnyi)
6 lap (1 csomag) ostya nem túl kis darabokra törve

    A szaggatott vonalon felüli dolgokat összefőzzük,  tűzről levéve mehet bele a rumaroma, a barack és a  mandula, majd ráöntjük a nagy tálba összetördelt ostyára. Folpack fóliával bélelt királytorta (szögletes őzgerinc) formába nyomkodjuk ügyesen (mindhármunk teljes kézfelülete csupa csoki, igazuk van a gyerekeknek, fakanállal nem olyan mókás), majd a kilógó fóliát ráhajtjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük óvatosan. Nem azért mert nehéz, hanem mert a kis kezek kapkodnak érte. Okos anyuka fürdésidő alatt szeletel.

    Próbálkozom normális fotókkal illusztrálni a szösszenetet, de 20 képből ez a kettő mondható elfogadhatónak. 🙂
Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dina says:

    Valóban gyerekkori élmény, bár nagyim kakaóporral, meg mazsolával és dióval készítette, meg azt hiszem tejet is tett hozzá, az én kezem alatt ilyenné formálódott. Nagyon fincsi igen :)) A barack meg a csúcs benne. :))

  2. Gabriella says:

    Jól tetted, hogy bejegyezted! Imádom, gyerekkorom nagy kedvence, Anyukám készítette mindig. Nem egészen így, de így is biztos fincsi. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!