23-cm-es kerek tortaformához:
45 dkg liszt
40 dkg cukor
40 dkg margarin (olvasztva, de nem forrón)
7 egész tojás
3 1/2 evőkanál tej
23-cm-es kerek tortaformához:
7 tojás sárgája
25 dkg cukor
20 dkg olv. margarin
1 sütőpor (nem kell, de a tuti a biztos)
35 dkg liszt
7 tojás felhabosított fehérje
A sárgáját fehéredésig a cukorral, bele a nem forró folyékony margarin, majd a sütőporos liszt, végül a hab. A sütés ugyanúgy 150 °C-on lassan, tűpróbáig.
Frissítés: Újabban egyre többször nyúlok Kiskukta receptje után, ami nagyon bejött, sokkal puhább, lágyabb anyag, mégis könnyen kezelhető, faragható, ízében is jobban tetszik:
1 tojásos (ez kb. 14-15 cm átmérőjű laphoz elegendő mennyiség)
50 g cukor+ 20 g a habba
90 g liszt
37 ml tej
37 ml olaj
1 tojás
1/4 csomag sütőpor (én általában az Aldist használom, abból 4 g)
2 tojásos (kb. 21-22 cm átmérőjű laphoz)
100 g cukor+ 40 g a habba
175 g liszt
75 ml olaj
75 ml tej
2 tojás
1/2 cs sütőpor
3 tojásos (24-25 cm átmérőjű laphoz)
150 g cukor+ 60 g a habba
263 g liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 cs sütőpor
4 tojásos (kb 27-28 cm átmérőjű tortalaphoz)
200 g cukor+ 80 g a habba
350 g liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
5 tojásos (kb. 29-30 cm átmérőjű laphoz)
250 g cukor+ 100 g a habba
437 g liszt
187 ml tej
187 ml olaj
5 tojás
1 és 1/4 cs sütőpor
Ezt most egy az egyben tőle másoltam, egyrészt, mert baromi lusta vagyok bepötyögni, és mert nem akarok elírni semmit. Ez így tökély, ahogy van. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: