Persze nem csak tortáról szóltak a sütögetések, viszont képek híján most csak néhányat osztanék meg, és amint kisütöttem őket megint, majd fotót is mellékelve felkerülnek ide is.
Ami sokáig csak a fantáziámban élt, az az őszibarack. Oly sokszor láttam már, és persze kóstoltam is, de sosem vettem erőt magamon, mígnem, egy szép napon Lili rá nem bökött ujjacskájával: Ú, anya, annnnnnnyira ennék olyat!! Hát így történt, hogy nekiálltam….és nagyon finom lett!
Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
2 tojás
30-40 dkg liszt
Habosra keverjük a vajat a porcukorral, és sorban minden hozzávalót belekeverünk, míg nem túl kemény linzer-szerű tésztát kapunk. Sütőpapíros tepsire diónyi golyókat sorakoztatunk egymáshoz nem túl közel (terülni fog), majd előmelegített 170-180 °C-on hirtelen megsütjük.
Na, itt jön a kapkodós rész, ugyanis a félgömbök közepét nagyon óvatosan, de még forrón ki kell vájni amennyire lehet, de vigyázva, hogy össze ne törjön. A kikapart részre még szükségünk lesz.
Most jöhet a kövi tepsi. 🙂
Krém:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1/2 citrom leve
Ezeket habosra keverjük, aztán jöhet bele még:
a tésztamorzsa
20 dkg darált dió
pici rum
Kettesével betöltjük a félgömböket, vízben oldott ételfestékkel, ecset segítségével narancsosra, zöldesre pingáljuk a gömböket, és kristálycukor bundát pörgetünk rájuk. Pici csokiszilánkkal, pici marcipánlevélkékkel lehet díszíteni.
Igazán 3-4 nap elteltével lenne a legfinomabb, de ez nálunk kivitelezhetetlen, hacsak el nem bújtatom, ami szintén majdnem lehetetlen! 😀